Företagen utvecklar allt mer specialiserade tjänster. Det innebär bland annat en möjlighet att erbjuda tjänster via mobiltelefonen. Odds i mobilen har nu dykt upp som en tjänst hos flera spelbolag. Det innebär lite av en ny dimension för betting och odds. Du har nu möjlighet att se en match och lägga ett vad på den, utan att ha tillgång till en dator.

Det hela är väldigt enkelt. Du använder samma konto och inloggningsuppgifter som du gör vid ditt onlinebaserade konto. Du får tillgång till samma spelutbud som det som finns på internet. Tekniken som används är främst Java och Wap, men även så kallade smart phones har börjat dyka upp. Lanserande av Apples Iphone tros ytterligare bidra till utvecklingen av fler smarta tjänster för mobilen. Spelbolagen dilemma ligger i att få in komplexa och avancerade system i små format. I det stora hela ser dock perspektivet mycket gynnsamt ut. Vi kan sannolikt vänta oss fler intressanta tjänster i framtiden och en ökat spelande från våra mobiler.

Bolag som ligger lång framme med speltjänster i mobilen är bland annat Unibet och Bwin. De förstnämnda har utvecklat en ganska enkel, men effektiv, appliktation för iphones. Du loggar in som vanligt med dina uppgifter, men får tillgång till en PIN-kod i stället för ett lösenord (som du har på datorn). När du väl har fått din PIN-kod kan du enkelt logga in och kommer då till startsidan där du hittar ”Mitt Konto” – där kan du kontrollera ditt saldo. Den länken fungerar även som din personliga sida och här kan du kontrollera dina pågående spel, din spelhistorik och mycket mer. I stort sett når du alla funktioner som hemsidan har via din iphone.

Det är också lätt att fylla på kontot från mobilen; allt som behövs är att du går in under fliken ”insättning” och anger din CVC-kod (fyra sista på bankortet) och önskat belopp. Hur smidigt som helst. Genom mobilen kan nu mobiltekniknörden ta steget ut i bettingens fascinerande värld och får sedan tillgång till en mängd odds, både fasta och live. Designen är ren och snygg, Gränssnittet fungerar tillfredställande.